Behandlingsformer

Groenfeldt Akupunktur Anne-Sophie Grønfeldt

Jeg ser kroppen som en helhed. Alt hænger sammen, er afhængigt af hinanden og påvirker hinanden.

Jeg vil altid anbefale behandlingsformer efter hvad jeg har erfaring med hjælper dig bedst, så behandlingen rummer hele dig og din ubalance.

Jeg er uddannet kinesisk medicinsk akupunktør og øreakupunktør, derudover har jeg flere uddannelser og kurser i andre teknikker såsom kranio sakral terapi, cupping, aroma touch, Gua sha, pestle needle og massage.

 

Akupunkturbehandling Grønfeldt Akupunktur

Hvad er akupunktur og hvordan kan det hjælpe dig?

Akupunktur, som er et aspekt af kinesisk medicin, er mange tusind år gammel, nogen mener helt op til ti tusind år gammel.

Kinesisk medicin og dermed akupunktur går kort sagt ud på at bringe kroppen i balance, så den kan hele sig selv, som den er skabt til og ekspert i.

Livsstil, emotioner og fysiske belastninger kan bringe kroppen ud af balance, disse ubalancer kan på sigt manifestere sig som vestlige diagnoser.

I kinesisk medicin ser vi kroppen holistisk, altså som en helhed, så alt hænger sammen og påvirker hinanden.

Tit er der én dybereliggende årsag til de symptombilleder vi ser rundt i kroppen. Når vi kender årsagen kan vi behandle den, fremfor kun at behandle symptomet. Symptomet er kroppens forsøg på, at få vores opmærksomhed og er tit grunden til vi søger behandling.

Akupunktur er i dag mest kendt for at afhjælpe

 • Smerte 
 • Migræne
 • Hovedpine
 • Infertilitet
 • Allergi
 • Fordøjelses problemer

Se hvad WHO siger i deres rapport om akupunkturens virkning her

Eftervirkninger af akupunktur behandling

Med akupunktur er der en risiko for blå mærker lokalt hvor nålene har siddet og nogle steder på kroppen skal man vise øget forsigtighed i forhold til anatomien.

Når kroppen efter behandling arbejder, kan opleves en naturlig reaktion i kroppen i form af kortvarig løs afføring, hoste, øget tisse trang og øget udflåd og lignende. Er du i tvivl, så tøv ikke med at ringe.

Kosmetisk akupunkturbehandling Grønfeldt Akupunktur

Kosmetisk akupunktur – hvad er det?

”Skønhed kommer indefra” er ikke kun noget man siger, men også en fysiologisk sandhed. I USA har denne behandling fået ry for at være den naturlige botox.

En kosmetisk behandling hos mig tager udgangspunkt i en akupunktur behandling som beskrevet ovenover, da disse er årsagen til kroppen ikke kan hele pænt, danne kollagen nok, fugte huden osv.

Hvis du har:

 • Arvæv, der generer
 • Rynker
 • Pletter

eller lignende kunne denne behandling være noget for dig.

Posturologibehandling Grønfeldt Akupunktur

Posturologi

Har du smerter, hovedpiner, koncentrationsbesvær, der bare ikke vil gå væk?

Posturologi handler om, at sørge for, at din krop strukturelt er i balance. Hvis din krop er i posturologisk “uorden”, vil dine problematikker have det med at vende tilbage igen og igen, indtil denne ubalance adresseres.

De primære drillepinde vi ser på her, er samsynet (øjnenes evne til at samarbejde), kæben (herunder tænder og sammenbid) og fodstillingen.

Hvordan de forskellige problematikker behandles afhænger af hvor problematikken er. Det kan fx være nåle eller frø på punkter i ørene, kraniosakral terapi eller specialfremstillede såler, der genoptræner det posturologiske system.

Hvis du har en posturologisk ubalance kan du fx opleve:

 • Smerter i nakke, skulder, arm, albue, hånd, facetledssyndrom, lænd, bækken, balder, lyske, ben, knæ og fødder.
 • Hovedpiner
 • Koncentrationsbesvær
 • Træthed
 
 
Cupping Grønfeldt Akupunktur

Øvrige behandlingsformer hos Grønfeldt Akupunktur

Kranio sakral terapi, cupping, aroma touch, Gua sha, pestle needle og massage.

Når vi har stillet en kinesisk diagnose, fortæller det mig,  hvad der sker i din krop.

Da jeg har en bred vifte af uddannelser og kurser kan jeg bruge disse til at finde frem til de teknikker der hjælper dig bedst.

Med disse teknikker se vi på knogler, muskler og bindevæv. De supplerer derfor akupunkturen og posturologien rigtig godt i akutte tilfælde som fx hold i nakken, frossen skulder og forkølelse.

Teknikkerne hjælper med udrensning, øger blodgennemstrømning, stimulerer akupunktur punkter og fjerner affaldsstoffer.

Cupping, Gua sha og pestle needle behandling giver som regel mærker på huden, som gradvist forsvinder igen som et blåt mærke.

Aroma touch er lidt for sig, idet den er en meget blid massage med æteriske olier, der hver især har en specifik virkning.

Olierne beroliger, balancerer, er antiinflamatoriske og støtter immunforsvaret. Denne behandling står som regel alene og er rigtig rar ved stress og psykisk overbelastning.

Grønfeldt Akupunktur v. Anne-Sophie Grønfeldt | Fredericiagade 41 | 8700 Horsens | 40 73 74 40 | kontakt@g-akupunktur.dk | cvr. 33407890